Porträttbild av Annica Hammar, näringslivschef i bild.
Näringslivsutvecklare Annica Hammar

Företagsbesök, fast dubbelt så bra

Näringslivsenheten i Karlshamns kommun introducerar ett nytt koncept för att skapa fler möjligheter för företagare att möta varandra.

För att uppmuntra företagare att besöka varandra, lära sig mer om varandras företag och att nätverka, introducerar nu Näringslivsenheten ett nytt koncept under devisen Företagsbesök – fast dubbelt så bra.

Det nya upplägget innebär att Näringslivsenheten bokar in ett företagsbesök. Företaget bjuder i sin tur in ett annat företag som får möjlighet att komma och presentera sin verksamhet vid samma tillfälle. Företagare, politiker och andra personer med koppling till näringslivet bjuds sedan in för att få ta del av presentationerna och för att nätverka med alla på plats.

− Vi vill skapa arenor för företagare att mötas. Vi på Näringslivsenheten gör många företagsbesök i vår vardag och nu vill vi få företagare och andra näringslivsrepresentanter med oss på en del av besöken, säger Nina Andersson, näringslivschef i Karlshamns kommun.

Första företagsbesöket med det nya upplägget sker den 15 oktober. Mötet kommer att hållas på Eriksbergs Vilt & Natur som har valt att bjuda med KIA Gunnar Bylunds Bil. På programmet står bland annat invigning av Eriksbergs nya konferenslokal och premiär för nya KIA Sorento.

Intresset har varit stort. För att kunna hålla sig till Folkhälsomyndighetens rekommendationer för avstånd och högst 50 personer, har man denna gång valt att bjuda in till två olika sittningar.

− Jätteroligt att intresset har varit så stort, båda sittningarna är helt fullbokade. Jag ser fram emot att köra detta koncept en gång i månaden nu framöver, säger Annica Hammar, näringslivsutvecklare i Karlshamns Kommun.