Hur kan vi hjälpa dig?

Oron och ovissheten är gigantisk kring det som händer och sker inom olika branscher. Hela samhället matas med information från olika håll. Krispaketen och åtgärdspaketen avlöser varandra. En sak är i alla fall säker, att vi tillsammans måste agera gemensamt för att ta oss framåt och på så sätt vara starka när väl Coronatiderna är över. Många uppmanar till att tillsammans hjälpas åt såväl privat, som på jobbet, och då att tänka mer lokalt och fatta sansade beslut. Vi hör hela tiden om varsel och permitteringar mm, så vad vi gör tillsammans blir allt viktigare.

 

Inom kommunen jobbas det frenetiskt med att hitta lösningar för att underlätta för näringslivet, ett exempel på det är det åtgärdspaket vi i fredags berättade om på presskonferensen som är en hjälp på vägen. Det behövs mer givetvis, men detta är en början och igår kom ett nytt krispaket från regeringen. I dagsläget genomförs mängder med samtal och olika digitala konferenser i detta arbete och dialogen är så viktig. Vi för just nu diskussioner med krögare, fastighetsägare, butiker och många andra.

Kontakta oss gärna, om du kan och har tid för att beskriva ditt företags situation.  Det är bra för oss att kunna skapa en bild av läget från olika håll och inom olika branscher men också för att se vad som eventuellt kan göras ytterligare!  Ex. vilka frågor brottas ni allra mest med just nu?

Via länken nedan hittar du mer information om det paket som vi publicerade i fredags, men viktigt att säga är att den kan snabbt kan förändras, så håll utkik i sociala medier samt vår webbplats framöver.

 

Åtgärdspaket för det lokala näringslivet

 

Har du frågor, tips, idéer eller konkreta förslag vill vi gärna diskutera detta med dig!

Vi finns till för er och du når oss på telefon på 0454-815 00 eller via naringsliv@karlshamn.se

Via verksamt.se/coronavirus hittar du en samlad information från 12 olika myndigheter i Sverige.

Vi uppdaterar våra sociala medier kontinuerligt, följ oss gärna där via Karlshamns Näringsliv.

 

Med vänliga hälsningar

Näringslivsenheten, Karlshamns kommun